Prezidentská volba 2013

Jistě mnozí z vás postřehli, že letos máme možnost zvolit prezidenta na následujících 5 let. Je tedy nanejvýš důležité, koho si zvolíme, resp. koho jsme si už zvolili z původních 9ti kandidátů. 
V prvním kole volilo 61% voličů a zvítězil M. Zeman, na druhém místě K. Schwarzenberg.
V druhém kole volilo 59% a umístění bylo stejné.

Veřejně se zde přiznám, že mě mrzí, že si český národ zvolil Zemana. Pro mě to je člověk nevhodný na post prezidenta. Z jeho vystupování v médiích mám jen špatný pocit. Působí na mě velice nepřirozeně, obzvláště jeho "americký" úsměv. Rovněž jeho vykrucování z odpovědí, za každou cenu to prostě okecat. A tohle že má být prezident ... A to nezmiňuji bannery které byly zveřejněny na sociálních sítích - za účelem poškození druhého kandidáta. Prezident by měl mít nějaký etický kodex, ten ale zřejmě pan Miloš nemá.

Tím ovšem nechci říct, že pan Karel je dokonalý. Ne. Nikdo není dokonalý. Nicméně jako člověk se chová ve společnosti vhodně, "neoblizuje" nikoho a má "šibalský" úsměv, z odpovědí se nevykrucuje ani je zbytečně neokecává. 

Mrzí mě, že pan Schwarzenberg měl nejspíše poslední možnost stát se prezidentem, myslím, že za pět let bude chtít mít klid a ne se stresovat s dalšími volbami. Ano, je to smutné. Zvláště když pomyslíte, kdo by mohl kandidovat za těch 5 let. Nechci na to myslet. 

Přeji panu Schwarzenbergovi pevné zdraví a děkuji za jeho účast ve volbách se snahou něco změnit.


7 komentářů:

  1. nemrzí mě ani tak to jméno, co vyhrálo, beztak to bude jen ksicht a pravačka, která si bude třást s pravačkami dalších lidí, daleko horší mi přijdou názory lidí, kvůli kterým to dopadlo tak, jak to dopadlo. Kvůli kterým je tahle země přesně tam, kde je. A vůbec nejhorší je, že ti dotyční lidi to v životě nepochopí. Inu, země má fakt takového prezidenta, jakého si zaslouží. Ještěže jsem dost mladá a volnomyšlenkářská na to, abych odsud vypadla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, utíkej když můžeš ;) Já bych taky utíkala.

      Vymazat
  2. Mně se teda nelíbil ani jeden, ale Zemanovi aspoň rozumím co říká :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Karlovi rozuměla, je sice fakt že trochu šišlá, ale rozumět se tomu určitě dá =)

      Vymazat
    2. No on Zeman asi moc často hodiny rétoriky nenavštěvuje...

      Vymazat
  3. No, podle mě nemá cenu se takhle vyjadřovat o volbách. Všude je toho plno a všude se lidi jen dohadují, což já osobně nechápu, protože každý má právo na svůj názor. Můj hlas měl Karel...
    www.jana-dvorakova.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Já nechápu kdo toho Zemana volil, jelikož všichni kolem mě volili K. S., no teď to budeme muset pět let vydržet :-/

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře čtu ráda a pokud to není zbytečné, tak samozřejmě odpovím ;)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS