[ RECENZE ] MAYBELLINE AFFINITONE POWDER

Moje zásoba pudrů je dost chudá. Myslím to vážně. Není to jako s lakama na nehty :D
Dnes jsem spotřebovala krajkový Dermacol, NYC už je taky skoro u konce a bílý Essence se mi nehodí na každodenní použití. Tak jsem se musela rozhodnout, co si koupím.

Bylo to jasný, podívám se co maj v Tetě v akci a něco zkusím. Sice jsem chtěla konečně ozkoušet nějaký pudr od Gabrielly Salvete, ale nebylo mi přáno (rozuměj, nebyla na něj akce). V akci byl pouze onen krajkový Dermacol, který jsem měla snad 4x a právě tento Maybelline AFFINITONE. Tak jsem si řekla, že to prubnu. Dermacol znám a vím, že je dobrý, ale od Maybelline nemám zatím nic na pleť.

K dostání byl ve 3 odstínech a já sáhla samozřejmě po tom nejsvětlejším, protože další už šly hodně do oranžova a ten nejtmavší do mrkvičkova :D

Musím říct, že na ruce se tvářil hodně světle a tak jsem váhala, ale asi jen sekundu, protože proč bych to řešila, obličej mám světlejší a ostatní odstíny by mi nesedly vůbec.


Pudr nanáším štětcem, přestože je přibalen aplikátor. Já si ho tam nechám, abych neměla špinavé zrcátko =) (to ale stejně časem bude, vždy to tak je ... :D )

Musím říct, že je velkej rozdíl mezi tímto pudrem a pudrem od NYC, který chválí LOU a další blogerky. Ano, je krásně světlej, ale vždy mi udělá na obličeji takovou paseku - zvýrazní a obalí chloupky, zaleze do pórů pokud to je možné a celkově vytváří takový divný nános. Ale tento pudr ne! Docela mě to zaskočilo, protože když jsem se pudrovala, tak jsem se divila, že pořád není skoro nic vidět ... a ono nemá! Tím jak jsem byla zvyklá, že prostě ty pudry na pleti jsou vidět prvních pár minut a poté se tak nějak ASI spojí s pletí, tak jsem čekala, že tady to bude také. Nic ... pudr k pleti přilne ihned, bez jakéhokoliv zvýrazňování čehokoliv. Zamilovala jsem si ho.

Parfemace je taková zvláštní. Já z toho cítím nemocnici či čekárnu u lékaře. Na obličeji to ale cítit není. Jen když si čichnu k pudru v balení.

Krytí podle mě hodně slabé, ale to je pro mě nepodstatné, protože když chci něco schovat, tak použiji make-up, bb, či korektor a ne pudr. Ikdyž, kdybych si vzala tmavší odstín, to už by na pleti asi bylo nějak znát :D

Výdrž je podle mě stejná jako u jiných drogerkových pudrů. Po pár hodinách je dobré přepudrovat. Tohle v zimě neřeším, ale hádám, že v létě to pro mě bude též aktuální, protože se mi docela dost potí nos atd. Dokonce si pohrávám s myšlenkou nenosit make-up, protože když vidím ženy / slečny s rozteklým make-upem, bojím se, že by se to mohlo stát i mě (ikdyž zatím se to nestalo). Pleť mám vcelku slušnou, jediné co mě trápí je nejednotný odstín pleti, s tím mi ale docela pomáhá Mixa - o tom ale příště.

Co se mi ale moc nelíbí, ale je zbytečné si na to stěžovat je cena/obsah. Běžná cena je nějakých 230,- Kč což pro mě jako člověka co zatím nevydělává je prostě trošku nadstandart. Nicméně, koupila jsem ho v akci  za 160,- Kč což je přijatelné. Akorát si musím povzdychnout. Přijde mi, že toho pudru tam je málo. Když se podívám zboku na otevřené balení, tak mi prostě přijde, že za měsíc (ne-li dřív) budu brousit okraje a dno už bude fuč. Uvidíme, třeba mě pudr překvapí ! :)



7 komentářů:

  1. mám ho doma, asi už druhé balení a je to můj nejoblíbenější pudr :) ale co se týče obsahu v poměru ceny,
    máš úplnou pravdu, po dvou měsících mi došel úplně :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to škoda no. Ale tak za kvalitu se platí no.

      Ještě přemýšlím, že příště zkusím Gabriella Salvete Pressed Powder, který má 16g ! (2x víc než tohle!!!) A nebudu muset čekat na akci, protože běžně by měl stát snad 120,- Kč

      Vymazat
  2. Vypadá naprosto perfektně! hlavně odstín je hrozně pěkný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je krásně světloučký a ikdyby byl trošičku tmavší než bledulky, tak není skoro vůbec na pleti vidět. Zamilovala jsem si ho =)

      Vymazat
  3. Já jsem si právě nedávno pořídila zmiňovaný od Dermacolu a ten je vážně skvělý :) Tento možná taky někdy prubnu, přece jen už je skoro léto a to bude přímo pudrová sezona :D
    - Elma

    OdpovědětVymazat
  4. Affinitone mám makeup a ten si nemuzu vynachválit! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já poslední dobou nepoužívám make-up skoro vůbec. V létě to nemám ráda, protože se potím ještě víc. Takže už od zimy jedu jen kombo krém + pudr a jsem spokojená =) Nemám potřebu toho na sebe plácat tuny ... ani to není hezké, když se oteplí a celý obličej vám zrudne :D

      Vymazat

Vaše komentáře čtu ráda a pokud to není zbytečné, tak samozřejmě odpovím ;)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS