LENOVO VIBE X3 - TELEFON KTERÝ MNE ROZPLAKAL

Když jsem viděla tu krabičku poprvé, zděsila jsem se, co to bude za obří telefon. Vůbec jsem totiž netušila, co mi bude zapůjčeno. Vždy to je jak sázka do loterie. A musím říct, že vsadit na tohle, tak vyhrajete doživotní rentu. Rozhodně vás nebudu napínat přes celý článek, ale hned takto na začátku vám odhalím finální rozsudek, a to, že telefon Lenovo Vibe X3 je doposud největší pecka, co jsem měla možnost ozkoušet. Loučení s tímto modelem bylo doprovázeno i pár slzami - ano tak perfektní a dokonalý je a mě naprosto sedl a rozhodně jsem se ho nechtěla vzdát. Ale bohužel penízky na takto suprovej telefon nemám. Zbyly oči pro pláč a starší P70.





Součástí balení je jako vždy USB nabíječka a kabel, sluchátka (tentokrát super gumové pecky), ochranná fólie na displej a zadní kryt. Ten bohužel krapet vrže, ale já bych to pořešila po svým a objednala nový z ebay.com - mám ráda ty od HeadCase, mají nepřeberné množství motivů.


Telefon se pyšní 5,5" IPS displejem s pozorovacími úhly až 178°. Také je vybaven technologií pro optimalizaci barev, kde si sami můžete na telefonu nastavit vyšší jas, kontrast a dokonce i měnit teplotu barev. Navíc má telefon i speciální noční režim, který je k očím v noci velmi šetrný (to je pro nás, co nemůžeme spát a do jedné hodiny čumíme do telefonu).


Ovládací tlačítka, jsou bohužel nepodsvícená, ale já se přes to dokázala přenést. Sice mi vždy trvá než našmátrám tlačítko zpět, ale je to asi o cviku no, bere to stisk vyloženě na ikonce, pár milimetrů vedle už ne :(


Telefon disponuje reproduktory s  Dolby Atmos®. Dva 1,5W reproduktory s velkými rezonančními komorami (1 cm3) směřující dopředu vám zajistí kvalitnější zvuk, než většina konkurence. Požitek ze sledování filmů či videí je tak značně umocněn.


Telefon má v sobě 3500mAh baterii. Čekala bych z předchozích zkušeností, že to bude nic moc, ale oni to nějak poladili a vyladili a světe div se, ta baterka vydrží opravdu hodně. S přehledem jsem nemusela každý den nabíjet, dokonce ani každý druhý den! To u mě bylo opravdu překvapení - velké a milé.


Co mě na telefonu nadchlo nejvíce je čtečka otisků prstů, díky které telefon pohodlně odemknete bez jakékoliv námahy, prostě jen přiložíte prst a telefon se odemče. Navíc lze nastavit i u fotoaparátu, aby tímto "tlačítkem" šlo fotit, takže absence boční spouště fotoaparátu je omluvena.


Zadní fotoaparát s 21Mpx PDAF optikou umožňuje pořizovat dokonce videa ve 4K Ultra HD.  Fotografie z telefonu jsou opravdu dobré. Sem tam mě trošku zlobilo vyvážení bílé, ale chce to si s tím pohrát =)

 




Co zde ještě nebylo zmíněno ?

Telefon disponuje NFC, infraportem, gyroskopem, podporuje OTG, rychlé nabíjení do 60% kapacity a co se týče fotoaparátu, umí i slowmotion - což jsem bohužel já za těch 14 dní nestihla objevit, hanba mi!





3 komentáře:

  1. no nevím no =D =P za svýho samsunga bych ho tedy nevyměnila byť má o 3mpx lepší foťák =P =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak každej je zvyklej na něco jinýho a má jiný měřítka. Já to hodnotím na základě toho, co jsem už měla v ruce :)
      Samsung jsem měla ... starou 5230ku ... růžovej dotykáč ... nebylo to úplně špatný, ale zároveň ani dobrý v tý době. Jak by u mě dnes pochodil Samsung nedokážu posoudit, možná kdyby mi poslali něco na vyzkoušení, tak bych mluvila jinak :D :D :D

      Vymazat
  2. Já si chtěl pořídit nový telefon letos, ale nakonec jsme se s manželkou rozhodli, že raději uděláme něco pro svoje pohodlí a koupili jsme si klimatizaci Sinclair. Bydlíme v malém bytě a ta vedra jsou tady letos opravdu šílená. A ještě když děláte z domu a nemáte možnost někam vypadnout a pracujete v teplotách přes 30 °C... Prostě chuťovka. :)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře čtu ráda a pokud to není zbytečné, tak samozřejmě odpovím ;)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS