LOGITECH MOUSES MINI 187, 325 AND 317

Dostalo se mi příležitosti vyzkoušet pár produktů od firmy Logitech a ráda bych s vámi podělila o svoje poznatky.

Sem tam jsem zmínila, že vlastním herní myš Tesoro Gungnir, kterou jsem si prostě zamilovala a vše s ní budu srovnávat. To, jestli by jste na myš měli podobné názory, nemohu posoudit, protože každému vyhovuje něco jiné. Na svou Gungnir jsem si zvykala asi 2 týdny než mě přestalo bolet zápěstí ... U těchto myší tomu tak nebylo. 

Všechny myši jsou ergonomicky tvarované a řekla bych, že padnou dobře do ruky jak levákům tak i pravákům. Držení myši je vcelku pohodlné, k tomu se ale vyjádřím u každé myši zvlášť =)




Velikostně jsou myši mnohem menší než to na co jsem zvyklá. Hlavně první myška, kterou vám chci ukázat.

WIRELESS MINI MOUSE M187


Myš kapesní velikosti, která vyniká ve spolehlivosti bezdrátového připojení.

Goes wherever you go

Všude tam, kde jste vy

Myš Mini Mouse si můžete spolu s notebookem vzít kamkoliv s sebou - díky její velmi malé velikosti, která umožňuje ji vložit do kapsy.

Osvoboďte se

Miniaturní nanopřijímač zůstává v portu USB - a umožňuje vám vychutnat si pohodlnější a přesnější ovládání díky bezdrátové technologii - na rozdíl od zařízení touchpad vašeho notebooku.
Confident connection

Spolehlivé připojení

Vychutnejte si spolehlivost kabelu a zároveň pohodlí bezdrátového připojení - díky bezdrátové technologii Logitech Advanced 2.4 GHz.

Dostupná barevná provedení




Můj názor

Myš je velice malinká a tak je nutné si na její velikost zvyknout. Řekla bych, že tohle není nic pro mužské ruce, působí tam velice komicky ... no, i v mé ruce tak působí :D A když ji dám vedle myši kterou běžně používám ? Velký rozdíl.

Co se týče přesnosti, nemám myši co vytknout. Ze všech myší byla nejlepší. Její pohyby byly naprosto přesné avšak pomalejší než jsem zvyklá. Pokud ale nehrajete hry a chodíte na FB, YouTube a sem tam něco napíšete, upravíte pár fotek - pak vám tato myš bude stačit a budete s ní spokojení =) 

Pro hráče ji však nemohu doporučit. Vzhledem k velikosti, je pro ruku nepohodlná. Při hraní potřebuji větší podporu pro zápěstí. Nehledě na to, že pokud se u her rozčilujete, tak je velké nebezpečí, že při odhození myši ji už nenajdete =D To je výhoda kabelových myší - vždy víte kde je.

Oficiální stránky pro tuto myš > zde .


David a Goliáš



Nyní se budu věnovat těmto myškám, které jsou téměř totožné. Modročerná M325 a "oranžová" M317.

WIRELESS MOUSE M325


Bezdrátová myš, která poskytuje skvělou kombinaci přesnosti a pohodlí - s posuvem vyvinutým speciálně pro internet.

Wheel for the web

Kolečko pro internet

Rozlučte se s nepraktickým zařízením touchpad. Díky technologii ultrapřesného posuvu budou všechny vaše oblíbené aktivity na internetu snadnější.

A comfort to many

Pohodlí pro všechny

Vaše ruce budou spokojené díky pohodlnému, profilovanému tvaru a měkkým pogumovaným úchopům nejprodávanějšího tvaru myší na světě.*
18 months of fun

18 měsíců zábavy

Díky životnosti baterie až 18 měsíců je myš tak nenáročná, až se vám může zdát, že vůbec baterie nepotřebuje.**
* Vychází z nezávislých údajů o prodejích (v měně USD) v zemích CA, US, AU, FR, DE, IT za období září 2008 až srpen 2010. 
** Životnost baterie se může lišit v závislosti na uživateli a podmínkách používání.

Dostupná barevná provedení





Můj názor

Tato myš mě docela zklamala. (odkaz na officiální stránky).

V ruce je pohodlná. Kolečko jezdí naprosto suprově. Líbí se mi, že je i naklápěcí do boků. Co mi ale vadí je, že myš nejezdí jak má - zasekává se (hýbete myší ale na monitoru se pohne sotva o kousek), to jí prostě neodpustím. Tohle myš dělat rozhodně nemá. Může na to mít vliv to, že myš nevidí přímo na přijímač, nicméně ostatním myším to nevadilo. Jen tyto dvě (325 a 317) si s tím neporadí a prostě neposlouchají. To je podle mě velká škoda, protože jinak jsou ty myši opravdu dobré a pohodlné. 

A hlavně se mi líbí, že máte takový velký výběr z motivů. Já sama bych nevěděla kterou dřív vybrat, protože mít designovou myš, proč ne =)




WIRELESS MOUSE M317

Příjemná a spolehlivá myš, kterou si snadno můžete brát s sebou.
Oficiální stránky

Comfort Anywhere



Komfort bez omezení

Díky kompaktnímu profilovanému tvaru s měkkými pogumovanými úchyty se bude cítit pohodlně – i na cestách. *
Good bye tricky touchpad

Sbohem, nepraktické zařízení touchpad

Vychutnáte si plynulé ovládání kurzoru, přesné snímání pohybu a snadný výběr textu na površích, kde váš počítač používáte nejčastěji.
Six in one power

Síla šesti v jednom

Miniaturní přijímač Logitech Unifying® umožňuje připojení až šesti Unifying-kompatibilních zařízení pomocí výkonného a spolehlivého připojení (až do vzdálenosti 25 metrů).*
Year long battery

Baterie s životností jeden rok

Budete moci pracovat po celý rok a neřešit potíže s bateriemi. Vypínač napájení pomáhá šetřit energii, inteligentní režim spánku prodlužuje životnost baterie a indikátor zabrání překvapení z vybité baterie.**
* Dosah bezdrátového připojení se může lišit v závislosti na podmínkách okolního prostředí a používání.
** Životnost baterie se může lišit v závislosti na uživateli a podmínkách používání.

Dostupná barevná provedení



Můj názor

Krom toho že tato myš nemá naklápěcí kolečko jako M325 je naprosto stejná. Opět se pohyb myši sekal a nebyl plynulý. Také je na výběr z méně barev - pouze 4 barevné varianty.

Myš není vyloženě špatná, ale pokud nepoužíváte notebook tak na ni raději zapomeňte - pokud myš nevidí na přijímač, tak prostě zlobí. Jak na něj ale vidí, tak jezdí přesně.

Velice dobře se drží, velikostně je pro ženy tak akorát. Na muže bude malinká.



Shrnutí

I přesto, že z článku vyplývá, že nejsem spokojená - opak je pravdou. Myši nejsou špatné, vůbec ne. Já sama kdybych neměla tak vysoké požadavky, tak jsem s nimi nadmíru spokojená. 

Protože používám stolní počítač a všechno zapojuji dozadu, tak bezdrátové myši mají problém s viditelností přijímače - což u notebooku odpadá. Já ale notebook nepoužívám a tak mi více vyhovují drátové myši, které jsou prostě mnohem spolehlivější a nepotřebují přímo vidět na přijímač. 

A upřímně - ještě jsem neměla bezdrátovou myš, která by přenášela pohyb na 100% když nevidí přijímač. Teda, kecám ... ta fialková mini 187 to téměř splňuje - pohyb přenášela s přesností minimálně na 90% což se mi velice líbilo. Jen je škoda, že ta myška je tak malinká. 

A když vezmu fakt, že při vybalování mě tato myška spíše pobavila a nic jsem od ní nečekala, tak mě velice překvapila!

4 komentáře:

  1. Ta s pandou je boží. Mají fakt pěkný myši.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Ta mini je pěkná, jelikož mám drobné ruce, tak by mi nejspíše vyhovovala :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji na ni mrknout osobně. Je vážně menší než je člověk zvyklý. Já jsem s ní byla spokojená a nechtěla se mi vracet :D

      Vymazat

Vaše komentáře čtu ráda a pokud to není zbytečné, tak samozřejmě odpovím ;)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS