LENOVO VIBE SHOT - PROFI FOTOMOBIL ?

Přemýšlíte jaký telefon vybrat? Zaujaly vás chytré telefony co umí fotit ? Myslíte si, že nahradí zrcadlovky ? Tenhle sice ne, ale fotí super! Mám sice pár výhrad, ale běžnému uživateli bude telefon vyhovovat na 100% ... workoholikům už tolik ne.

Výkonný smartphone, profesionální fotoaparát

Elegantní Lenovo VIBE Shot v sobě kombinuje vynikající výkon s jedinečným designem a nabízí vše, co by měl mít stylový smartphone – a zároveň také vše, co očekáváte od kompaktního fotoaparátu.



Obsah balení


Samotný telefon




Nekompromisní výkon

Kromě 64bitového 1,7GHz procesoru Qualcomm® Snapdragon™ a 3 GB paměti RAM se VIBE Shot pyšní rovněž nejrychlejší datovou konektivitou, nejnovějším operačním systémem Android, profesionálními funkcemi fotoaparátu a mnoha dalšími vlastnostmi.

Inteligentní přední i zadní fotoaparát

S 16Mpx zadním fotoaparátem dokážete fotografovat snímky jako profesionál – a to dokonce i ve špatných světelných podmínkách. Mezi inteligentní funkce zařízení patří infračervené automatické ostření, které je 2× rychlejší než běžné automatické ostření, objektiv tvořený 6 prvky zaručující jedinečnou čistotu fotografií, optická stabilizace obrazu zabraňující rozmazání a senzor BSI s poměrem 16:9. Kromě toho je 8Mpx přední fotoaparát jako stvořený pro pořizování selfie (včetně panoramatických selfie) a videokonverzace.

V tomto bodě se rozcházíme s názorem. Ve špatných světelných podmínkách a bez blesku nedokáže hezky fotit ani zrcadlovka ... je tam hrozný šum díky vysokému nastavení hodnoty ISO, kde čím vyšší hodnota - tím více šumu na fotografii.
Rovněž mě zklamalo, že to neumí kvalitní macro - jste omezeni na vzdálenost asi 10cm, kde sice jde zoomovat, ale kvalita výsledné fotky se mě osobně nelíbí.

Při focení

Fotoaparát lze nastavit na automatický režim a na režim pro "profíky", který odemkne možnosti nastavovat ISO, expozici, uzávěrku atp. přímo při focení a ne v menu.






Fotografie pořízené tímto telefonem





Ohromující 5" Full HD displej

Vychutnejte si fotografie, hry i video ve vysokém rozlišení v maximální kvalitě na 5" displeji s rozlišením Full HD (1920 × 1080). Díky technologii IPS (in-plane switching) dokáže displej nabídnout široké pozorovací úhly téměř 180°.



Obrovská úložná kapacita

32GB integrované úložiště zařízení VIBE Shot bez problémů pojme všechny vaše fotografie, hudbu i všechen ostatní obsah. Pokud byste však náhodou přeci jen potřebovali více místa, není nic jednoduššího než rozšířit úložnou kapacitu o paměťovou kartu microSD o kapacitě až 128 GB.

Extrémně rychlá datová konektivita

Kromě podpory sítí LTE (4G) a připojení Bluetooth® 4.1 LE nabízí VIBE Shot také rychlost stahování až 150 Mb/s – webové stránky, aplikace a hry tak využijete opravdu na maximum.

Operační systém Android™ 5.1, Lollipop

Operační systém Android™ Lollipop obsahuje celou řadu nových funkcí, vizuálních vylepšení a různých oprav, které sice nejsou vidět na první pohled, ale systém je díky nim rychlejší, efektivnější a méně zatěžuje baterii. Rovněž dokonale spolupracuje se všemi vašimi oblíbenými aplikacemi Google.

Ergonomický a odolný

VIBE Shot váží jen 145 g a jeho tloušťka je pouze 7,6 mm, takže se vám snadno vejde do kapsy či tašky. Hliníkový rámeček je zárukou pohodlného držení, zatímco displej i zadní strana využívající technologii Corning® Gorilla® Glass 3 jsou velice odolné.




Aplikace Lenovo DOit

S telefonem VIBE Shot toho zvládnete více, a to díky předinstalovaným aplikacím, jako je SHAREit s funkcí CLONEit, která vám umožní rychle bezdrátově sdílet soubory mezi smartphonem a jinými zařízeními, aniž by vám byly účtovány síťové poplatky nebo jste potřebovali připojení k síti Wi-Fi. Dalšími aplikacemi jsou SYNCit pro zálohování a obnovení kontaktů, zpráv SMS a protokolů volání nebo SNAPit Camera, která pomocí několika režimů fotografování zkvalitňuje vaše dovednosti v oblasti pořizování nádherných fotografií.


Závěrečné zhodnocení

Klady

  • fotoaparát opravdu kvalitní a rychlý
  • štíhlý design
  • kovové tělo, žádný plast
  • nejnovější android
  • možnost rozšíření úložiště o další místo díky slotu na paměťovou kartu
  • hodně možností nastavení telefonu
  • "gelová" sluchátka

Zápory

  • nízká kapacita baterie, telefon SOTVA vydrží den pokud s ním opravdu pracujete
  • reproduktory na spodní straně (pořád lepší než u modelu A7000 kde jsou vzadu)
  • zadní kryt, který dostanete k telefonu na něm divně "vrže" - není "gelový" ale plastový

Kde zakoupit ? Portál Heureka vám najde nejlevnější eshop ;)


2 komentáře:

  1. Uvažuju o koupi tohohle mobilu, takže díky za recenzi :)
    Jinak mobil se fakt nedá srovnávat se zrcadlovkou a profi focením :)
    Ale někdy je fajn mít mobil s dobrým foťákem, když zrovna foťák není k dispozici :) :) :)

    INKA blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem, že na Alza nebo Heurece (teď už nevím) někdo psal, že se něco vypne (tuším že to dvojtý poklepání na displej = odemčení) a telefon vydrží dvakrát tolik ... ale měla jsem telefon jen 14 dní na zkoušení a tohle mě nenapadlo zkoumat :\

      Nicméně je fajn, má 3 blesky a fotky z toho vycházejí fakt pěkný. Kdybych neměla zrcadlovku a neměla to s čím srovnat, tak řeknu, že to je prostě bombastickej fotomobil, což vlastně je :D
      Za tu cenu si myslím, že nabízí hodně dobrej výkon :)

      Vymazat

Vaše komentáře čtu ráda a pokud to není zbytečné, tak samozřejmě odpovím ;)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS