[ RECENZE ] BOURJOIS ČIŠTĚNÍ PLETI

Tuto recenzi jsem dlouho odkládala a ani nevím proč. Nicméně musím se postupně zbavovat restů a tak vám přináším recenzi na produkty, které mám od Bourjois.



Micelární čistící voda

Čistící a odličovací micelární voda na obličej a oči zklidňuje, hydratuje a nedráždí pokožku. Vhodná pro citlivou a suchou pleť. Bez parfemace, hypoalergenní (minimalizuje alergické reakce), dermatologicky testováno.

Tuto micelární vodu používám často a střídám ji s Biodermou a dalšími.
Krásně s ní odlíčíte vše, co máte na obličeji, kromě voděodolných produktů. Tam je trošku problém. Sice se snaží, ale ve výsledku vypadáte jako panda, protože řasenku a linky sice rozpustí trochu, ale roztahá to všude, jen ne a ne aby to slezlo z obličeje dolů. To ale rozhodně není žádné velké mínus, protože ani zmíněná Bioderma si pořádně neporadí s voděodolnými linkami či řasenkou (tyto produkty vždy musím odlíčit dvoufázovým odličovačem, který obsahuje oleje atd.)

Co mě ale mrzí je to, že není moc vhodná pro podrážděné oči. Když třeba swatchuji nějakou paletku a líčím přímo oči (a to několikrát po sobě) tak při odličování s touto micelárkou mě trošku štípe a pálí pleť, což se mi s Biodermou nestává, nicméně tato situace nenastává hned u prvního odlíčení, ale až třeba u pátého v pořadí - až když je pleť trošku rozdrážděná.



Odličovací mléko

Jemné odličovací mléko, jež má gelovou texturu. Je lehčí než standardní mléko, ale se stejnou koncentrací odličovacích agentů. Po aplikaci na obličej se mění na osvěžující, do hloubky čistící gel. Formule je obohacena o zvláčňující vlastnosti buněk z okurky. Zanechá pokožku svěží a zvláčněnou.

Musím říct, že nejsem ten typ co si na pleť plácne něco s jogurtovou konzistencí a očekává od toho čistotu. Vzhledem ke konzistenci mi to přijde i jako blbost, protože po použití jsem měla pleť sice takovou vláčnou a jemnou, ale se zbytky mléka a to prostě není vidina čisté pleti. Proto jsem vždy musela pleť ještě dočišťovat micelární vodou.

Nicméně, je to odličovací mléko ... odličuje ? Ano ! Sice si neporadí s voděodolným líčením, ale to absolutně nevadí. Já když jsem někdy kolem 15 let začala s líčením, tak jsem se odličovala mlékem od Garnier ... a to několik let prosím ! Nicméně, nyní je pro mě pohodlnější jiná varianta odličování ... o tom ale o pár řádků níže ;)




Pěnivý odličovací krém

Nejjemnější typ odličovacího produktu určeného pro suchou a citlivou pleť. Zklidňující formule obsahuje 2 ingredience známé pro posilující vlastnosti: zjemňující bavlnu a zklidňující extrakt z růže.
Odlíčí všechny stopy make-upu, aniž by zanechal pocit stahování pokožky. Zanechá pleť jemnou a zklidněnou.

Tento produkt mě naprosto překvapil ! Původně mi stál asi měsíc ve skřínce než jsem se odhodlala ho vyzkoušet ... a v momentě kdy jsem to "plácla" na obličej jsem se zamilovala !

Vlezete do sprchy či vany (zkrátka dle libosti) nalíčená ... navlhčíte pleť, dáte bobeček krému do dlaně, "rozpracujete" a rozetřete po obličeji. Měli by jste se vyhnout očím, ale já aplikuji i tam - jemným ťupkáním !

Necháte asi 5 sekund působit a opláchnete.

Struktura je krémová a velice jemná, to samé se týká i parfemace.

Co je ale absolutní bomba ? Ono to fakt funguje a odličuje ! Takže když vylezu ze sprchy, tak už nemusím pleť odličovat dalšími xx produkty, ale stačí mi jen dočistit micelární vodou a někdy ani to ne.

U voděodolných produktů na obličeji bude trošku problém, protože to nedokáže tak dobře rozpustit a spíš se to rozdrolí na obličeji, nicméně to vám ani neslibuje, takže to neočekávejte ... :D

Pleť je po použití krásně jemná a hebká, vážně jsem nic lepšího neměla. A důkaz místo slibů ? Koupila jsem si rovnou další dvě balení !

Tento čistící pleťový krém můžete zakoupit na krása.cz za 99,- Kč




Svěží čistící gel

Zvláčňující a čistící gel pro všechny typy pletí. Formule obsahuje buňky z okurky, které zvláčňují a vyrovnávají pleť. Fresh Cleansing gel zanechá pleť čistou a zklidněnou.
Po kontaktu s vodou se gel mění v jemnou pěnu se svěží vůní.

Musím říct, že oproti krému do sprchy mě tento produkt moc nezaujal. Nevím proč, ale neodličuje ... že by byl takový jemný a heboučký jako krém, to taky ne ... tak já nevím co s ním ... 

Je možné že pleť čistí, ale k čemu mi to je, když mi z pleti nesundá líčení ? To pak samozřejmě mám pochybnosti i tom čištění ... 

Parfemace je taková příjemná, nevtíravá, ale nic co by vás oslovilo.







Odličovací ubrousky

Odlíčení je možné za 60 vteřin bez poškození pleti a to díky navlhčeným odličovacím kapesníčkům. Ultra jemná textura efektivně odstraní nečistoty z pleti, očí a úst. Zanechají pleť čistou a jemnou.

Odličování ubrousky/kapesníky volím jen v případě, že jedu někam pryč a kolikrát ani to ne a raději si nabalím maličkou micelárku. 

Balení je dost velké a jsou dobře napuštěné, protože i po delší době od "načnutí" jsou stále vlhké. Když jsem měla ubrousky třeba od Baley, tak se mi stávalo, že vysychaly. Tyhle ale ne, což chválím.

Bohužel musím říct, že nejsou dobré na podrážděnou pleť. Mohou trošku štípat. 

S voděodolným líčením si taky neporadí - to dřív vydřete do pleti díru.

Pokud se vám ale v létě stane, že vám teče makeup - tohle vás spolehlivě zachrání a také osvěží ! :D




Další odličovací produkty od Bourjois, se kterými ale bohužel nemám zatím zkušenost:

Dvoufázový fluidní odličovač očí

Odlíčí i voděodolný make-up pouze jedním tahem. Jemná, svěží, nemastná formule pečuje o oční okolí.
  Fáze:
    1. fáze (olejová) - oleje koncentrované s čistícími látkami, odstraní snadno make-up.
    2. fáze (vodní) - zanechá pokožku s pocitem svěžesti bez nepříjemných mastných stop.
Formule chrání řasy a delikátní části očního okolí. Oftalmologicky testováno.

Jemný odličovač očí

Jemná a zklidňující formule, která zabraňuje otokům pod očima. Zklidňující činnost je zajištěna extraktem ze zeleného čaje, který je známý pro terapeutické schopnosti.

Vaše oči budou zklidněné, svěží a uvolněné. Testováno na citlivých očích a nositelkách kontaktních čoček, zároveň je tento odličovač vhodný k odlíčení umělých řas.



PS: zajímalo by vás co jsem dostala od Ježíška? :)

9 komentářů:

  1. Tak krem me opravdu zaujal, vypada skvele. I ten gel.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Nalákala jsi mě na ten pěnivý odličovací krém, ach jo! :-D
    A ano, jako správnou zvědavou ženskou by mě samozřejmě zajímalo, cos dostala od Ježíška! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už si bez něj nedokážu odlíčení představit ... myšlenka toho, že se odličuji před sprchou, abych z ní následně nevylezla jako panda se mi nelíbí. Nehledě na to, že když se musím odlíčit klasicky, tak musím nejdřív dvousložkový odličovač plácnout na obličej ... pak to dočistit micelárkou ... a celé tohle odlíčení docela namáhá pokožku, protože ji v podstatě pořád "dřu" ... kdežto ten krém všechen makeup krásně rozpustí (i díky teplé vodě vlastně) a tak není pokožka tolik namáhána =) Což lidi s akné atd. určitě ocení ! ! !

      Vymazat
  3. Wow, presne neco jako ten krem do sprchy hledam! Mela jsem neco podobneho od Avonu a uz mi to doslo, takze diky :)

    OdpovědětVymazat
  4. zrovna používám tuhle micelárku a je docela fajn :) jen mě sem tam trochu štípne v očích.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, je docela dobrá a cena je přijatelná. To štípání mám jen když si podráždím koutky, jinak mi nevadí. Ale je možné že nemám tak citlivé oči.
      Nejlepší micelárka pro mě zatím zůstává Bioderma a myslím že ji nic nenahradí asi.

      Vymazat
  5. Ja som vyskúšala zatiaľ len tú prvú fialovú micelárku a bola som s ňou veľmi spokojná, mňa v očiach neštípala :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě štípe jen občas, proto ji hodnotím jako velmi dobrou. Měla jsem i starší verzi Lirene a od Nivey také a obě trošku štípaly a moc neodličovaly (oproti Biodermě)

      Vymazat

Vaše komentáře čtu ráda a pokud to není zbytečné, tak samozřejmě odpovím ;)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS