DOKTORŮM SE NEDÁ VĚŘIT

To, že se nedá věřit ani doktorům, to jsem nečekala, ale přesvědčila jsem se o tom na vlastní kůži.

Do prosince jsem nosila brýle, protože mám cca -2,75 dioptrie a to se nedá bez brýlí. Nicméně jsem kvůli svému maturitnímu plesu chtěla čočky. A tak jsem šla do nemocnice (Čáslav - dr. Balík) s tím, že tam tomu přece musí nejvíc rozumět.
Celé to proběhlo tak, že mi aplikoval čočky a poslal na 20 minut ven ... poté jsem se vrátila, přečetla tabulku s písmenkama a jen se naučila jak nandat a vyndat čočky. Řekl mi, že za týden si mám přijít pro čočky.

Hned v pondělí jsem si všimla, že nepřečtu tabuli. Začala jsem si víc všímat, že nevidím tak dokonale jak bych chtěla. A tak jsem si ve čtvrtek šla pro čočky a řekla mu to. Co mi odpověděl ?! Že jsem mu přečetla tabulku, no ale že mi to teda znovu zkontroluje. Tak jsem znovu přečetla tabulku. Ta mi nedělala problém. Ale asi metr za ní byl nějaký letáček poměrně velkým písmem a ten jsem nepřečetla, tak jsem se zeptala, jak to, že to nepřečtu. Dostalo se mi odpovědi, že je důležité, že jsem přečetla tu tabulku a že s čočkama nikdy neuvidím jako s brýlema. Ale můžeme příště zkusit objednat o trošku silnější, ale že to asi nepomůže.

No a co se nestalo ...

V sobotu jsme byli v Brně a chystali se do Vídně. No a čočka mě nějak dráždila. Tak jsem ji vyndala že ji vyčistím. No a koukám, že v čočce - přímo uprostřed, je díra! Řeknu vám, je docela problém najít optiku v SOBOTU otevřenou. Naštěstí jsem našla optiku Richter. Zavolala a vydala se do Brna.

Musím říct, že díky této optice vím, že ty čočky co mi dal Balík opravdu nebyly správné. Rozdíl poznáte sami z fotky - hodnoty jsou docela odlišné.

Sama nevím jak to budu řešit, peníze z Balíka zpět nedostanu a on může NIČIT oči dalším lidem, kteří to ani netuší !!


4 komentáře:

  1. To je stejně pakárna :/ Ti doktoří jsou občas fakt na facku... A jako říct, že s čočkama člověk nikdy neuvidí tak dobře jako s brýlemi je ta největší kravina :D Kam se na ně hrabou brýle, s nima vidím snad jako se zdravýma očima :)
    Jen doporučuji, když už znáš všechny parametry, sedí ti i značka, tak je lepší to objednávat z netu ;) pokud tedy u nich budeš chtít zůstat :) Je to znatelně levnější a kvalita je totožná :) Mám vyzkoušený vašečočky.cz - mají super "věrnostní" program :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Optika Richter má taky věrností program (sleva 10% a časem víc =) )

      Vymazat
  2. Moje doktorka zas nad čočkama pořád ohrnuje nos a když se něco zeptám, tak si jen mumlá pod knír, je to fakt bída a třeba mi vůbec nezměřila zakřivení oka a střílej to od boku, když jsou na výběr tři možnosti... S výběrem mi nakonec pomohli v Grand Optical, takže kromě prohlídky u očařky chodím na měření i tam. Čočky si ale objednávám přes internet, protože to je o dost levnější. E-shop vašečočcky.cz je super a výborný zkušenosti mám i s cocky-domu.cz, kde si je objednávám poslední tři roky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidím kolik budu platit nyní u Richtera. Mají pro začátek slevu 10% ale časem prý víc, tak uvidím co mě to bude stát. Navíc je lepší je brát osobně u optika, během 3 měsíců co mám čočky se mi jedna rozbila a řešit to přes mail a posílat poštou ... to se mi nechce. To ji raději vyreklamuji osobně, ikdyž si třeba ve finále na čočkách připlatím třeba 200,- (na čtrt roku) :) Mám dvoutýdenní, v balíčku jich je 6, tj. na 12 týdnů.

      Vymazat

Vaše komentáře čtu ráda a pokud to není zbytečné, tak samozřejmě odpovím ;)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS