ČÁSLAVSKÝ DROGÉRKOVÝ WTF

Ráda bych vám tu napsala něco o situaci v našem maličkém městečku (10 000 obyvatel).
Každá kosmetická blogerka ocení, že si má co koupit v okolí a nemusí pro to daleko. I já bych to ocenila. Ale neocením. A v blízké době asi taky ne.
Abych se dostala k jádru pudla ...
V tomto našem malém městečku se na maličkém náměstí najde celkem 5 drogérií (plus na šestou jsem zapoměla, ej .. )
Máme tu 2 Martiny, 2 Tetky a 2 no name ...
Ani v jedné nejsem spokojená s personálem. Ať už v přístupu, tak celkově ve znalostech kosmetiky.

Co mi vadí ?

1.) Neznalost kosmetiky
Přijdete a víte přesně co chcete. Ale nemají. Však dobrý. Tak paní ochotně nabídne pomoc. Řeknete co chcete a očekáváte radu - že vám nabídne alternativu, na kterou si zrovinka nemůžete vzpomenout. Když tu paní vytahuje ze šuplíku (ano, nemají to v regálech ale poschovávané) věc, která tomu je trošku podobná, ale ve skutečnosti to je něco jiné.

Taky varianta že přijdete a nevíte co chcete - dobrý, nechá vás koukat ... ale ze vzdálenosti 1,5m protože vše mají za pultem. Takže pro ty co nevidí do dálky - smůla.

Jednou jsem chtěla nějaký parfém, ale jen malou velikost (dají se sehnat různé - 10ml, 15ml, 25ml). Tak jsem se zeptala paní prodavačky, jestli mají nějaké menší balení parfémů, že to chci jako dárek, ale jen drobnost ... no a ona mě sjela takovým tím pohledem "wtf, ty seš blbá, odkud jsi spadla?" a odpoví, že nejmenší velikost je 50ml co mají a co se dá objednat je 30ml, že 15ml atd. se nevyrábí (aha, tak jasně, asi to co mám doma jsem si vyrobila sama)

Chtěla jsem Color Whispers od Maybelline - byly mi nabízeny rtěnky Dermacol (taky docela WTF samo o sobě :D)

2.) Barvoslepost
Přišla jsem s jasným požadavkem do všech Martin a Tetek - chci smaragdový lak. Prodavačky mi nutily hráškově zelené, tyrkysové a dokonce fialové laky, ale žádný nebyl ani trošku podobný tyrkysovému.

Chcete rtěnku ve fialovém odstínu ? Nabídnou vám rudé ... proč, když je vedle taková hooodně studená růžovka, to nechápu.

3.) Sortiment
Produkty, které už dávno byly staženy z prodeje se zde prezentují mnohdy jako novinky. Ty skutečné novinky se objeví možná za rok až se tohle vyprodá nebo nikdy.
Chcete něco extra ? MaxFactor, Astor aj. ? Smůla. Městu vládne Gábina Salvetová a Missanda Sportyová. To, že jsem narazila na pár výrobků od Flormar či rovnou stojan (ve 2ce) beru jako omyl prodavaček - stojí tam na tak debilním místě, že se tam nedá projít a když jo tak stejně nevidíte vše, protože tam je regál a nedostanete se tam :D A co se týče produktů - limitky z roku 2012 mluví za vše :)

A poslední věc, kterou bych ráda zmínila - jak je možný, že tyhlety drogerie tu fungují min. 4 roky (jsem tu 4 roky, jestli tu jsou všechny dýl netuším ... můžou tu být i 10 let ... ) a pořád všechny jedou ... 6 drogerií na tak malém náměstíčku - a uživí se ? 
Sortiment nestojí ani za zmínku a personál se tváří jakoby permanentně dostávaly na sváču kyselý zelí.
Bonus - Tetka číslo 5 není officiální Teta - letákový akce platí, avšak karta Teta klubu ne.


Říkáte si, že jsem nezmínila drogerii číslo 4.
Mám tam pár připomínek ... 
Vše je v regálu za pultem - prodavačka musí vše podat.
Kladně hodnotím, že má laky od Regina a Jordana (a pomálu jejich kosmetiku). Ale to je konec ... paní prodavačka je taková nenápadná paní, taková upípnutá ... ale sotva otevřete dveře, už se ptá co sháníte ... jo, dobrý ... asi to nařídila vedoucí, ale tohle je všech krámech tady. I u Bati ... sotva se zavřou dveře, už sondujou co sháníte. Kolikrát mám chuž jim odpovědět, že se jdu jen podívat a co jim je sakra do toho.
Co by se jim stalo, kdyby dali zákazníkům chvíli čas a poté se zeptali, jestli nepotřebuji s něčím poradit nebo pomoct? Zní to líp ... No ne?

3 komentáře:

  1. Tak nejsem jediná, kdo se občas v drogerii nervuje :D.

    OdpovědětVymazat
  2. To je klasika, když prodavačka něco nezná, tak se to určitě nevyrábí :D

    OdpovědětVymazat
  3. Jej, to by mě asi švihlo z takových drogérií. Jsem moc ráda za ty naše s pultem, kde na mě nikdo nemluví a nikoho se většinou nemusím na nic ptát... :)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře čtu ráda a pokud to není zbytečné, tak samozřejmě odpovím ;)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS