MALÝ SOUBOJ MICELÁRNÍCH VOD

Tento článek mám v plánu už dlouho, ale pořád jsem to nějak odkládala. Ve skutečnosti ani nebylo proč. Celý článek mi zabral maximálně hodinu, což je opravdu krátká doba.

Co jsou vlastně micely, obsažené v těchto vodách ?
Micely jsou shluky molekul tenzidů dispergované v kapalném médiu. Typická micela ve vodném roztoku vytváří agregáty s hydrofilní částí molekuly orientovanou do vodného prostředí a hydrofobní částí skrytou uvnitř. Nejčastěji mají micely přibližně kulovitý tvar, ale mohou vytvářet i elipsoidy, válce a dvojvrstvy. Tvar a velikost micely jsou ovlivněny jak geometrií molekuly tenzidu, tak i vlastnostmi roztoku, např. koncentrací tenzidu, teplotou, pH a iontovou silou. (opravdu jsem z toho pochopila "hodně")

Na obalu vody L'Oreal se můžeme dočíst:
  1. přitahují mastnotu a nečistoty jako magnet (micely na sebe navážou a bez tření odstraní všechny nečistoty)
  2. zabraňují vysušování pokožky





LIRENE MICELLAR SOLUTION 3 IN 1
Tuto micelární vodu jsem si koupila, protože jsem někde (snad u Ceady) četla recenzi a rozhodla jsem se, že ji zkusím taky. Byla to chyba (jak se to vezme). Aspoň vím, že příště nemusím kupovat všechno co vidím.

Když jsem s ní odličovala oči, tak se mi řasenka a linky a stíny a všecko rozmatlalo po obličeji. Ale absolutně všude, takže jsem vypadala jak kominík. Tak jsem zkusila další tamponek ... a další ... spotřebovala jsem jich 10 než jsem byla čistá. Za tu rozedřenou pokožku to ale nestálo :(

Tuto vodu na odličování nedoporučuji. Na dočištění ano.

Cena - zhruba 80 Kč


YVES ROCHER HYDRA VEGÉTAL EAU MICELLAIRE 2 IN 1
Byla jsem v YR v Kolíně, kupovala jsem si něco a u pokladny na mě vybafla paní prodavačka, že ji mají v akci, už jen pár dní a že je za polovic (nebo snad i míň). Tak jsem si řekla, že to prostě zkusím. V tu dobu ještě nebyla nikde zrecenzovaná a myslím, že ani do teď moc recenzí není. A přitom ona si to zaslouží !

Co se týče odličování - je trošičku horší než blogersky známá BIODERMA, ale o moc lepší než LIRENE (což je propadák). Já si ji docela oblíbila. Má příjemnou a velmi svěží parfemaci. Trošičku líčení rozmazává, ale rozhodně to není odličování na 10 tamponků :D

Svěží a jemná voda, která zbavuje pleť nečistot a stop po odlíčení a zároveň ji tonizuje. Pleť září krásou a je hydratovaná. 

Složky rostlinného původu: javorový cukr, míza z bio agáve, betain, voda z bio vilínu.

Cena zhruba 250,- Kč, ale jsou různé akce a slevy kdy ji seženete levněji.


BIODERMA SENSIBIO H2O
Všichni ji znají, skoro všichni jsou s ní spokojeni. Nemám k ni co napsat, co by jste nevěděli :)

Cena kolem 480,- Kč ale mají různé akce, takže se to hýbe


L'OREAL SUBLIME SOFT MICELÁRNÍ VODA 3 IN 1
Co o ní napsat ... přijde mi, že je to dvojče Biodermy. Moc rozdílů tam není. V parfemaci, v konzistenci ani v účinnosti. Snad jen cena - 1ml vychází o trošku drobných levněji než Bioderma.

Co ale musím vypíchnout - ostatní produkty (tajto placatky od L'Oreal) obsahují alkohol (minimálně ty tonika ano) a ten mi dráždí pleť, proto si asi další produkty od L'Oreal nepůjčím.

Cena - když je v akci tak klidně 80,- Kč ale většinou se pohybuje kolem 150,- Kč





Co myslíte ? Yves Rocher mě překvapila a podle mě si právoplatně zaslouží 10 bodíků, Bioderma asi jen 8 bodíků, L'Oreál novince bych dala taky 8 bodíků a Lirene dostane jen 4 body ze soucitu :)


8 komentářů:

  1. Ja práve používam Lirene a som spokojná, vôbec s ňou nemám také problémy ako popisuješ. Opäť raz platí pravidlo, že každému sedí niečo iné :-) Inak pekný článok.

    S pozdravom Zuzka | www.sueandcolours.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, na plno blozích jsem viděla spokojené baby, ale taky nespokojené :\

      Vymazat
  2. Taky mi ta Lirene nevadí. Narozdíl od L'Oreál neubývá tak rychle a i odličuje docela dobře. Myslím, že záleží na tom, jak moc hutné líčení očí preferuješ no. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, L'Orealka mizí docela rychle :D Mají to špatně vymyšlené, vždy toho vyteče moc

      Vymazat
  3. Já jsem momentálně spokojená s tou od Dermacolu, celkově mi jejich odličovadla přijdou dost dobrá.
    Ta YR překvapila, bohužel ale u nás není nikde tahle značka dostupná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. YR můžeš objednat přes internet a často mají slevy 40% na výrobky co nemaj zelenej bodik. A pokud bych objednávala i nějaký drobnosti na Vánoce, tak ve finále se Ti to vyplatí víc, než jet třeba 20 km to koupit do prodejny ;)

      Mám od YR šampony a jsem s nima hrozně spokojená =)

      Vymazat
  4. L'oréal mám a zamilovala jsem si ji, ještě bych teda ráda vyzkoušela YR a Bioderma už mě ani moc neláká :).

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře čtu ráda a pokud to není zbytečné, tak samozřejmě odpovím ;)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS