LENOVO A7000 - PARŤÁK CO NEZKLAME A POTĚŠÍ


Lenovo A7000 mě docela nadchl. Na to, že se dá pořídit za cca 4500,- Kč tak je to docela slušný pracant. Je teda pravda, že já nejsem žádný náročný uživatel ... mě stačí za den zkontrolovat Facebook, Instagram ... poklikat SimCity a Fallout Shelter a mám hotovo. Sem tam něco nafotím =)




V příslušenství najdete klasicky zadní kryt (který extrémně vrže), přední folii, nabíječku, USB adaptér a sluchátka. Ty mě zklamaly, protože se zas jedná o obyčejné plasťáky, které já v uších prostě nesnesu.


Velký 5,5" HD displej
Ať už hrajete hry, komunikujete, sledujete videa nebo surfujete na internetu, ostrý 5,5" HD displej smartphonu Lenovo A7000 vám poskytne více zábavy. Displej využívá technologii IPS (In-Plane Switching) a nabízí široké pozorovací úhly až 180° – ideální pro sledování filmů s přáteli.

Displej mě velice potěšil. Na IPS se krásně kouká, sice to není FullHD, ale myslím, že za tu cenu je i tohle férová nabídka ... :)


Android™ 5.0 Lollipop
Nejnovější verze systému Android nabízí větší rychlost, plynulost a vyšší výkon. Budete mít perfektní přehled o všem, co se děje, a komunikace s ostatními bude ještě snadnější. Správa napájení je také hračka. 

Hodně velké mínus shledávám v tom, že telefon NEMÁ podsvětlená tlačítka pod displejem. Ano, kde kdo to mačká po paměti, ale já jsem prostě zvyklá, že to ten telefon má a kvůli této drobnosti bych ho já osobně nakonec nezvolila a koukla se po jiném modelu =) Na výběr jich je spousta.


MediaTek 4G LTE True8Core™
Výkonný procesor MediaTek 4G LTE True8Core™ se postará o dokonalou multimediální zábavu a nabídne také úsporné funkce prodlužující výdrž baterie. Operační paměť RAM s kapacitou 2 GB je zárukou rychlé odezvy a plynulého chodu systému i aplikací v každé situaci.

V tomto bodu je tento model stejný jako moje P70, ta má navrch snad jen v kapacitě baterie. Tento model má k dispozici 2900 mAh (Li-polymerová) baterii, která je vyměnitelná. V pohodě se mnou tento model zvládnul den jak v práci, tak i doma - sem tam zkouknu FB, Instagram ... pak si s ním lehnu do postele a hraju nějaký hry. Večer dám na nabíječku a ráno je připravený na další den :)


Přední a zadní fotoaparát
Smartphone A7000 je vybaven zadním 8Mpx fotoaparátem s automatickým ostřením a předním 5Mpx fotoaparátem, s nimiž můžete kdykoli pořizovat perfektní snímky a okamžitě je sdílet s ostatními.

Foťák není špatnej, ale když jsme byli na firemní akci a měla jsem něco fotit ... v noci, v restauraci. Tak fotky hrozný ... ano, možná kdybych měla čas na to, to nastavovat, tak by to bylo lepší, ale já zapla foťák nastavila režim sport - ošklivá rozmazaná fotka ... Tak jsem zkusila režim párty - výsledek stejný. V tomto ohledu mě telefon zklamal (ale pořád má lepší fotoaparát než moje P70!).

Pokud s ním ale fotíte při běžných světelných podmínkách, tak nemá telefon absolutně žádný problém. Fotky z něho vznikají pěkné, focení je rychlé. V nastavení máte plno možností a jako kapesní "rychlofoťák" poslouží víc než dobře =)


Tlačítka jsou vcelku nízká a když je telefon v plastovém krytu, tak je trošku problém je zmáčknout pokud máte větší prsty. Ale zas takový problém to není, protože třeba takové Lenovo Vibe má ty tlačítka ještě drobnější, ale o tom jindy ... ;)



Dolby Atmos®
Lenovo A7000 je první smartphone na světě vybavený zcela novou technologií Dolby Atmos®, která přináší bohatý a působivý zvuk. Hudba, videa, hry a dokonce i videohovory budou obohaceny prostorovým zvukem, který vás doslova obklopí.

Musím říct, že ten repráček vzadu mě nejvíc rozčiloval, protože to hraje dozadu a ne dopředu k uživateli, takže asi je fajn, že to umí působivý zvuk ... ale jako uživatel si to neužijete =/


Rozšiřitelná paměť
Smartphone A7000 umožňuje rozšířit interní úložiště o paměťovou kartu microSD až 32 GB. Získáte tak obrovský úložný prostor pro své fotografie, videa a hudbu.

Vestavěná paměť je 8GB a je sdílená se systémem, tak dokoupení paměťové karty bych brala jako samozřejmost, ale v dnešní době jsou ty ceny fakt nízký, že není potřeba to nějak hrotit ... navíc v případě továrního nastavení kartu vyndáte a mažete ...  =)

Tento telefon mě nadchnul ale zároveň i naštval. Poprvé se mi stalo, že když dávám telefon do továrního nastavení, tak naformátuje i paměťovou kartu. Nikdy mi to žádný jiný telefon neudělal. Až zde se mi to stalo ... data se mi bohužel nepovedlo znovu obnovit a tak je recenze trochu chudší, protože jsem přišla o fotky, které jsem měla nachystané. Ale beru to jako ponaučení pro příště - kartu budu raději vždy z telefonu vyndávat ven.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vaše komentáře čtu ráda a pokud to není zbytečné, tak samozřejmě odpovím ;)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS